Semantic Mediawiki: verschil tussen versies

Uit musys
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
Mediawiki is in essentie een web-toegankelijke database van tekstpagina's met uitgebreide verslagleggings- en herstelfuncties.  
+
Mediawiki is in essentie een web-toegankelijke database van onderling gelinkte en opgemaakte tekstpagina's met uitgebreide verslagleggings- en herstelfuncties.  
  
Een wiki die gebruikt maakt van de extensies voor '''Semantic Mediawiki''' stelt je in staat om gegevens die vermeld worden op wiki-pagina's zo te markeren dat de gegevens efficiënt kunnen worden hergebruikt. Op deze manier ontstaat een eenvoudig onderhoudbare database-in-een-database.
+
Een wiki die gebruikt maakt van de extensies voor '''Semantic Mediawiki''' stelt je in staat om gegevens die vermeld worden op wiki-pagina's zo te markeren dat de gegevens efficiënt kunnen worden hergebruikt. Op deze manier ontstaat een eenvoudig onderhoudbare "database-in-een-database".
  
Een eenvoudig voorbeeld.
+
Een eenvoudig voorbeeld:
  
Stel je hebt een verenigingswiki waarbij ieder lid een pagina heeft waar hij/zij iets over zichzelf schrijft met daarbij een 06-nummer. Op de pagina van Jantje staat bijvoorbeeld <nowiki>Mijn GSM-nummer is [[GSM::0612345678|0612345678]]</nowiki>  Van alle verenigingsleden die een dergelijke zinsnede opnemen op hun pagina kun je daarna eenvoudig een lijst opvragen met telefoonnummers, zonder dat die lijst afzonderlijk gemaakt en bijgehouden hoeft te worden.  
+
Stel je hebt een verenigingswiki waarbij ieder lid een pagina heeft waar hij/zij iets over zichzelf schrijft met daarbij een 06-nummer. Op de pagina van Jantje staat bijvoorbeeld <nowiki>Mijn GSM-nummer is [[GSM::0612345678]]</nowiki>  Van alle verenigingsleden die een dergelijke zinsnede opnemen op hun pagina kun je daarna eenvoudig een lijst opvragen met telefoonnummers, zonder dat die lijst afzonderlijk gemaakt en bijgehouden hoeft te worden.  
  
 
Voor meer informatie zie [http://semantic-mediawiki.org/wiki/Help:Handleiding Handleiding semantic-mediawiki]
 
Voor meer informatie zie [http://semantic-mediawiki.org/wiki/Help:Handleiding Handleiding semantic-mediawiki]

Versie van 22 jan 2010 om 00:45

Mediawiki is in essentie een web-toegankelijke database van onderling gelinkte en opgemaakte tekstpagina's met uitgebreide verslagleggings- en herstelfuncties.

Een wiki die gebruikt maakt van de extensies voor Semantic Mediawiki stelt je in staat om gegevens die vermeld worden op wiki-pagina's zo te markeren dat de gegevens efficiënt kunnen worden hergebruikt. Op deze manier ontstaat een eenvoudig onderhoudbare "database-in-een-database".

Een eenvoudig voorbeeld:

Stel je hebt een verenigingswiki waarbij ieder lid een pagina heeft waar hij/zij iets over zichzelf schrijft met daarbij een 06-nummer. Op de pagina van Jantje staat bijvoorbeeld Mijn GSM-nummer is [[GSM::0612345678]] Van alle verenigingsleden die een dergelijke zinsnede opnemen op hun pagina kun je daarna eenvoudig een lijst opvragen met telefoonnummers, zonder dat die lijst afzonderlijk gemaakt en bijgehouden hoeft te worden.

Voor meer informatie zie Handleiding semantic-mediawiki