Hoofdpagina

Uit musys
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Musys Software is een bedrijf dat sinds 1992 bestaat en gespecialiseerd is in software voor muzieknotatie (bladmuziek), stemprogrammatuur t.b.v. muziekinstrumenten, en implementatie van websites met o.a. MediaWiki en Semantic Mediawiki. De 'mu' in musys vind je terug in het logo als griekse μ en staat zowel voor 'micro' (micro-systemen) als voor de mu in 'muziek' (muzieksystemen).

Wiki's

Mediawiki is de open source software achter de succesvolle wikimedia-site Wikipedia. Dezelfde software draait ook op deze site en de andere sites van Musys Software. Met de Mediawikisoftware is het mogelijk snel een wiki op een website te zetten die met weinig moeite door niet-technisch geschoolden up-to-date te houden is. Een handboek voor de mediawiki-software is in het Nederlands beschikbaar op wikibooks.

Websites

Websites maken kunt u gerust aan uw whizkid-neefje overlaten. Als er (soms na jaren) iets mis blijkt te zijn vanwege de gebruikte en inmiddels verouderde software is het neefje vaak niet meer beschikbaar om de problemen op te lossen. Vaak gaat het daarbij om lastige versieconflicten. Aanpassingen/uitbreidingen maken in bestaande websoftware is voor ons dagelijkse kost.

Linux

Servers worden steeds meer gemeengoed. Open-source software ook. Na door schade en schande wijs te zijn geworden, is Linux inmiddels de motor op alle door Musys Software beheerde servers. Geen trek meer in dure licenties? Linux is inmiddels een zeer volwassen alternatief voor een server met uitgebreide functionaliteit.

MusiCAD

Sinds 1993 brengt Musys het muzieknotatieprogramma MusiCAD op de markt. Voor meer informatie gaat u naar onze site www.musicad.nl

Voor MusiCAD is inmiddels veel muziek uitgeschreven. Op de site van de MusiCAD gebruikersgroep is deze bladmuziek zonder kosten op te halen.

Stemprogrammatuur

Voor het bouwen van programmatuur ten behoeve van audiometingen zijn een aantal(digitale) signaalanalyse modules ontwikkeld waarmee onder andere maatwerkstemprogrammatuur gebouwd is ten behoeve van het stemmen en nameten van muziekinstrumenten.

Databaseprogrammatuur

Veel programmatuur vandaag de dag is niet meer los te denken van databasefunctionaliteit. In de loop der jaren is er expertise opgebouwd ten aanzien van databases in Paradox en MySQL al dan niet met interfacing in PHP, C++ en Delphi. Paradox applicaties zijn (tenzij de rapporten/formulieren/bibliotheken) expliciet ondaan worden van broncode impliciet open source. Hoewel Paradox een uitermate snel en efficiënt ontwikkeltraject heeft is de ondersteuning uit de hoek van de huidige leverancier nagenoeg gestopt.

Er is een sterke trend in softwareland naar open source / vrije software. Hoewel daarbij zowel de broncode beschikbaar en vrij te gebruiken is, is bij daadwerkelijke implementatie expertise gewenst. Enerzijds kan daarbij uitstekend een beroep gedaan worden op "communities" rondom een een open source pakket (forum/website), anderzijds is directe (on-site) ondersteuning voor eindgebruikers vaak wenselijk; niet iedere eindgebruiker is even handig in het aanpassen van configuratiebestanden en/of het aanpassen van de te gebruiken software. De vraag is ook of iedere eindgebruiker daar handig in zou moeten willen worden...